söndag 27 februari 2011

Prima Viktoria

Igår var det dags för Marks stolhet, TÄFF, att premiärspela in säsongen 2011.  Det var ett prestigemöte, för på andra sidan stod antagonisterna från nordöstra Halland, Kung Karl. Det var brukar kunna vara lite laddade drabbningar, men matchen utspelades i väldigt god anda. Det skulle bli en mycket trevlig eftermiddag.

Vi ville försöka hitta rätt i positionerna och hålla tätt bakåt, något vi lyckades bra med. Vi mönstrade ett ganska ungt lag för dagen. Kung Karl visade att man var bra på att rulla runt bollen, men vi lyckades hålla dom på behagligt avstånd från vårt mål. Det var på våra omställningar vi skulle lyckas straffa dom. Mycket riktigt, dagens dominant, Nicke bröt bollen och spelade in till den för veckan hemreste Robert som tog emot och "sockasparkade" in 1-0. Efter målet tog vi över och spelade riktigt bra. Strax innan halvtid skulle 2-0 komma, bollen letade sig ut till TÄFF:s svar på Pirlo, John Hedberg, som med en fantastisk passning hittade Tapiren. Tapiren behärskade sig fri med målvakten och satte bollen med högern (!) . Resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek var det mycket ställningskrig, Kung Karl hade det mesta av spelet men Tapiren skulle återigen straffa Kung Karl och sätta 3-0 på ett skott som var lite för högt för målvakten. Kul att se var att inhopparna gjorde helgjutna insatser, Broken hoppade in på topp och hade flera fina framspelningar. Kung Karl hade fler lägen i andra men Janne i målet var omutlig för dagen.

En god start på säsongen. Flabbet var tillbaka i mittlåset och visade hur viktig han är. Limpan gjorde sin första match i TÄFF mot sina forna lagkamrater och spelade galant, han var nog nöjdast med segern. Bäst för dagen, dominant på det gröna fältet var dock Nicke. Det var en ren fröjd att spela bredvid honom och se honom i denna matchen, han var överallt. Mycket skoj! Tapiren frälser även med sina två mål. Till sist var det även roligt att möta sin barndomsvän Daniel som växt ut till en fullfjädrad mittback med fina fötter.

Härnäst väntar Hajom i Markcupen till veckan.

5 kommentarer:

  1. Fy vad gött Täff! Betryggande att höra att ni äger upp hallands gubbarna. Även skönt att höra att Robert har axlat rollen som sockasparkare.
    Ps. Go blogg Chrilly!

    SvaraRadera
  2. Tack Adam. Du är go! Ja han lät den rulla längs hela benet innan den dalade in i nätet. Take care / Your BFF

    SvaraRadera
  3. visst har jag hittat hit, men ville inte sprida kommentarer innan jag hittade något viktigt att säga. ska lägga upp en länk så min blogg hit med.

    SvaraRadera
  4. Nu har du ett alldeles eget inlägg på min blogg. Känn dig hedrad =)

    SvaraRadera
  5. Mycket hedrande Niklas. Jag kanske kontrar med samma sak i din ära här på bloggen.

    SvaraRadera