fredag 4 mars 2011

Dominans

Igår var det dags för den andra matchen i år för oss i TÄFF. Hajom väntade i Markcupen, ett lag som slagit Kinnas juniorlag med 6-0 i första matchen efter tre straffars handicap. Vi var taggade, Hajom är ett klassiskt lag i Mark som alltid kämpar stenhårt och mer än gärna fullföljer i duellerna om vi säger så.

Hajom började med två straffar då vi är två divisioner högre. Den ena utom räckhåll för Janne men den andra i stolpen och ut. 1-0 till Hajom vid start. Resten av matchen skulle däremot vara en enda stor chanskavalkad för TÄFF, det var länge sen vi var så överlägsna i en match. Vi satte hög press och Hajom kunde inte freda sig mot detta, vi vann bollen gång på gång och skapade chans på chans. Vi brände dock en hel del inledningsvis, och resten av matchen med för den delen. Tapiren satte 1-0 med en patenterad chip efter fint pass av mini-Pirlo (John Hedberg). Strax därefter sätter Selin bollen efter pass av Tapiren. 2-1 till TÄFF.  3-1 kommer från undertecknad då Selin sticker in bollen mellan backarna och bollen "slidas" in. 3-1 och vi fortsatte pumpa på. På vänsterkanten hade vi idag två 16-åringar, Simon Wallvingskog och John Hedberg. Dom hade lekstuga och stod för mycket vårdat spel. Vi missar dock flera kanonlägen och 3-1 står sig. Vi spelar riktigt bra i första halvlek.

I andra rullade vi runt med lite byten och vi sätter även 4-1 omgående. Eller vi, Selin står för en soloprestation när han bryter ett uppspel och distinkt sätter bollen. Strax efter detta vill domaren kliva in i handlingen, Nicke får en varning för tjat och samtidigt tror domaren att han säger något mer och visar ett till gult kort, vilket blir utvisning. Jag stod precis bredvid och kan säga att domaren inte hade belägg för det andra gula. Det är väl först nu Hajom får lite spel men de skapar ändå inget. Vi bränner flera chanser till och 4-1 blir slutresultat.

Vi gör en riktigt bra match, det var längesen det var så roligt att spela. Första halvlek skapar vi mängder med chanser och har ett riktigt bra rull i laget. Motståndet är väl inte så starkt och vi får lära oss att förvalta chanserna bättre framöver, idag hade faktiskt inte 11-1 varit otänkbart med tanke på alla lägen. Selin var vass och visade att han blir en stor framgång framöver. Tapiren höll sig också framme. Axel var starker i sin "comeback" och alla som kom in skötte sig utmärkt. Giftigast idag var nog ändå födelsedagsbarnet (16 års dagen) Simon Wallvingskog som på sin vänsterback spelade otroligt moget och rejält. Skoj att se! Mini-Pirlo (John H) var också grym, framtiden ser ljus ut. Så, denna roman till referat är nu till ända, varsågod Sebben.

En annan riktigt glad nyhet var att Andreas Nicklasson signade för TÄFF igår. Det blir viktigt för den stundande säsongen. Happy times!

Nicklasson. En riktig guldklimp på alla vis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar