lördag 26 mars 2011

Revansch

Idag vaknade man till en fantastisk morgon, solen står på och värme i luften. Ska bli oerhört skoj att åka till Ullared och lira match. Förra året åkte vi dit tidigt på försäsongen och fick rejält med pisk, 7-0. Gäller att försöka ta revansch idag, även om de är ett riktigt duktigt lag som öst in mål även denna försäsong.

Laget ser helt ok ut, även om vissa viktiga spelare fortfarande fattas. Det är dags för folk att börja spela matcher och träna nu, för det är exakt en månad kvar till premiären mot Högvad idag. Vissa bitar är fortfarande lite osäkra och detta måste redas ut de kommande veckorna...

Jag brinner ju även för ett bra kontringslag i en annan sport, nämligen Luleå Hockey. I år har man verkligen haft glädjen att följa stålmännen från norr, de har överraskat hela hockey-Sverige genom att knipa en semifinalplats och där nu ha 2-0 i matcher. Bara detta en liten revansch då de var rejält nedtippade innan säsongen. Men Rönnqvist har visat att man med små medel kan bygga en grym lagmaskin, något att ta lärdom av. En händelse har dock svärtat ner serien de senaste dagarna. Sportchefen Osten har blivit anklagad för rasistattack mot Yared Hagos, en spelare han själv jagar till Luleå nästa år. Bra värvningstrategi. Att sedan en sportchef med allt vad det innebär skulle låta sig själv bli så uppjagad att han sitter och skriker rasistiska påhopp känns långsökt. Ska även säga, skulle detta visa sig vara sant får Osten gärna abdikera tillbaka till Österrike där han höll till några år. Det skulle vara oförlåtligt.

Reportern bakom historien är Jonas Fahlman, ett skämt till journalist. Blev bestört när jag i den första semin fick se Fahlman som "objektiv" expert stå i TV4-studion. Karln är född och uppväxt i Skellefteå, bedriver en blogg med SAIK:s klubbmärke på Västerbottens Folkblad och är en erkänd SAIK supporter. Han var så grymt bitter efter matchen som Lule knipit att han knappt fick fram orden, han kunde inte ge Lule någon cred för detta och pratade bara om hur kul det ska bli att se SAIK:s replik i nästa match. Den blev inte så stark som lille Jonas hoppats på.

Det var några år sedan jag började störa mig på denna patetiska individ. Han tog då varje chans i lokaltidningar runt Skellefteå att svartmåla Luleå Hockey och hylla Skellefteå, oftast med ytterst tvivelaktiga metoder. Att han fick jobb på Expressen och TV4:s Hockeykanalen var helt otroligt, han kunde ju aldrig se något objektivt. Mycket kretsade bara om hur illa det var ställt i Luleå gentemot himmelriket i Skellefteå. Blev därför inte förvånad att det var han som stod bakom artikeln om Osten. Skulle detta inte stämma hoppas jag istället att Fahlman ryker all världens väg, för det är inga anklagelser man kastar ur sig hur som helst. Frågan är om vi någonsin får ett svar på denna soppa, då inga bevis finns, ord står mot ord. Jag hoppas bara att Luleå kan avgöra detta på isen, skulle vara en gruvlig revansch på Fahlman och hans Skellefteå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar