måndag 14 mars 2011

Underskattning

Så har man drabbats av en rejäl förkylning, som gjort en liggande några dagar. Hade känningar av det i slutet av förra veckan men spelade ändå match i fredags mot Örby. Fick betala dagen efter. Vi har även spelat match mot Björketorp i helgen, en match jag var och kikade på.

Till att börja med, matchen mot Örby gjorde vi riktigt bra. De kom med ett starkt manskap, inte många som saknades där. Hos oss var det en hel del stora bortfall på viktiga positioner men så är det ofta på försäsongen. Första halvlek har vi riktigt bra koll på, vi tar ledningen efter ett vackert anfall där Selin kan straffa sina gamla lagkamrater med en bra nick i bortre. Örby kvitterar sen efter ett inspel och 1-1 i halvlek står sig. Vi ligger ganska bra i positionerna och har koll på händelserna.

Nicke tvingas utgå i paus efter ytterliggare en fin insats. Ett avbräck för oss, men vi tar ändå ledningen genom Tapiren som blir helt ren och kyligt lägger in bollen. Örby får strax därefter straff. Jag råkar få bollen på handen då ett hårt inlägg studsar till på marken och på min hand. Jag hinner inte reagera och håller handen nära kroppen, men domaren har ingen känsla för detta och Örby sätter 2-2 på straffen. Svårbedömda situationer det här, visst tar bollen på handen men jag söker inte bollen med den och befinner mig enbart några meter ifrån bollen när den hårt slås in, man hinner inte reagera utan träffas mer av bollen. Hur som helst, mål och vi fortsätter kämpa på även om Örby får mer att säga till om. Vi har dock en riktigt het chans till 3-2 då Tromme drar förbi målvakten men kommer ur vinkel. Örby får göra 3-2 på hörna då vi inte är tillräckligt vakna och även 4-2 i slutet när vi slarvar och inte tar bort bollen när vi ska i förstaläget.

För att summera så gör vi det rätt bra denna matchen. Många som inte spelat mot div. 4 motstånd tidigare fick chansen och gjorde det mycket bra. Vissa hade inte ens spelat match i år men gör det bra. Det roliga är att vi i de flesta matcherna i år rullat bollen bra stundtals och vågar hålla i den bättre. Örby kom som sagt med starkt lag men vi håller under större delen av matchen jämna steg, kanske underskattade de vårt lag. De har enligt rykten ambitioner att vinna serien i år. Höjer de sig inte rejält jämfört med denna matchen framöver har jag svårt att se dem lyckas med detta. Mer säger jag inte..

Matchen mot Björketorp var en frustrerande historia att kika på från sidan. Gnistan och spelet från tidigare matcher verkade inte finnas där fullt ut och det blev förlust med 4-2 där med. Tapiren och Stisse nätade för oss, men det borde ha varit fler målskyttar. Björketorp är luriga, de har inget spel men sticker upp i ströanfall och lyckas göra mål ur ingenting. TÄFF hade dock egentligen matchen och är bättre, men mycket slarv i passningspelet och oskärpa i avsluten, plus billiga mål bakåt, gör att Björketorp tog tredjeplatsen i Markbladet Cup. Denna turnering som ingen verkar finna någon prestige i alls. Visst saknade vi ännu fler folk i denna matchen, men vi ska kunna slå dem ändå. Kanske var det underskattning från vår sida denna gång.

Nu väntar Svenljunga till veckan, en match många verkar missa också. Det hade varit bättre om den låg kvar på lördagen som det först var planerat.

2 kommentarer:

  1. Doktorn önskar mer livsanalyser och mindre fotboll på denna blogg.

    SvaraRadera
  2. Doktorn kan nog tyvärr inte få som han vill. Kan försöka vara lite mer personlig och kort i mina analyser men kommer inte gå in för mycket på det privata planet...

    SvaraRadera