söndag 17 april 2011

Överlevnad

Var ett tag sen senaste inlägget, har ju haft en del att stå i osv. Men nu är det dags för ett race av inlägg inför seriepremiären. Tänkte börja med att skriva några rader om vardera lag i serien, och avsluta med en tippning av serien i slutet av veckan.

Då det inte skrivits så mycket om våra bravader i TÄFF på ett tag kan man tro att det gått dåligt. Sanningen är väl raka motsatsen. Vi har tagit fina kliv och gjort bra resultat. Matchen mot Ullared blev nog vår bästa insats under försäsongen, en stabil seger med 2-0. Vi hade några gubbar borta, och även Ullared 2-3 stycken. Men vi fick en gruvlig revansch efter förra årets demolering. Vi rullar bollen riktigt bra hela matchen och vi tar ledningen genom Tapiren som hittar rätt på en genomstickare, rundar målisen och lägger in bollen. Tvåan sätter undertecknad i mitten av andra halvlek, en stänkare i nättaket. Vi vinner helt klart motiverat och spelar en riktigt varierad och fin fotboll.

Efter denna insats skulle vi möta div. 3 laget Bollebygd. Ett lag som tappat flera spelare till i år och lär få det tufft i år. Vi gör egentligen ingen kanonmatch, släpper in för enkla mål och faller igenom lite för mycket i andra halvlek. Vi vinner ändå med 4-3. Målen denna matchen gjordes av den notoriske målskytten Jesper Selin, undertecknad sätter två lite turligt och John "Mini-Pirlo" Hedberg. Vi är bättre än Bollebygd matchen igenom men släpper onödigt upp dem till 3-3 i andra, innan John kan avgöra. Tyvärr var det åter till lite gamla synder från förra året, med slarv och naivt försvarsspel vid målen. Men vi gör ändå 4 baljor och vinner, strongt det.

Nu var det ett tag sen vi spelade riktig match, den vi spelade på träningslägret i stormvindar på runt 20 sekundmeter är ju inte värd att nämna, det var ingen fotbollsmatch. Nu är det genrep på tisdag, mot Fristad i Älekulla. Vi har spelat betydligt bättre än jag vågade hoppas på innan vi drog igång. Det har varit fantastiskt roligt att spela hittills i år, vi har spelat mycket mer varierat och vågar rulla bollen genom lagdelarna mer än tidigare. Det kommer bli tuffare nu med sämre planer, men vi ligger betydligt bättre till än jag hade trott. Nyförvärven har varit riktigt vassa, och nu gjorde vi precis klart med en ny målis som kommer konkurrera om startplatsen. Det ser hyfsat lovande ut ändå, men serien blir sjukt jämn i år. Men vi kan ha några räddningsplankor, mer om detta senare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar