tisdag 26 april 2011

Premiären

Igår var det då dags för premiären av serien. Stekhett väder, en torr och studig gräsplan samt ett rejält knippe publik. Vi hade givetvis som mål att vinna matchen, de är matcher som denna som är viktiga att plocka hem. Matchen skulle dock inte börja lovande.

Vi är inte på tårna från start och Högvad vinner mycket boll. Vi råkar friställa deras vassaste lirare Litzell som gör 1-0. Efter detta börjar vi komma in i matchen allt mer, och sista kvarten får vi ett massivt tryck, dock utan utdelning. Axel var nära tre gånger om på hörna men sparade målen till mer viktiga tillfällen.

Vi höjer upp pressen och en pånyttfödd Tapiren ställer till stor oreda hos de allt mer pressade Högvadspelarna. Utdelningen låter sig inte vänta, Tapiren faller men reser sig upp och slår ett distinkt inlägg som Selin skallar in. Fullt rättvist, och det kändes här att det skulle komma mera. Vi har fria lägen men målet kommer först i 76:e minuten då Nicklasson finurligt spelar fram Tapiren som stänker dit 2-1. Skönt som tusan, även om det var svårt att känna något i den hänsynslösa hettan. Sista kvarten blir hawaiifotboll, Högvad trycker på men vi försvarar bra, och det som fanns kvar i benen skulle visa sig räcka. Personligen hade man mest sprungit och gnällt, försökt vinna bollar hela matchen, det var en hemsk känsla att vilja uträtta mer men att kroppen denna gång satte stopp. Tapiren frälste hur som helst och segern var ett faktum. Stämningen i omklädningsrummet efteråt var väldigt apatisk, värmen gjorde att man knappt orkade glädjas och sjunga segersång. Men vi vinner matchen, och 3 viktiga poäng inkasseras.

Högvad kämpade på bra och kändes hyfsat stabila bakåt. Jag håller tummarna för att de lyckas bra i årets serie, man känner ju mer för dem än Boråslag, Skene, Örby, ja de flesta lagen i serien. Vore kul om de lyckas hänga kvar, dock inte på vår bekostnad. Lyckas de kämpa på som igår och spetsa till offensiven lite till kan de klara detta.

Tippning av serien har dröjt, kan nog ta denna innan nästa match så det inte springer iväg för långt. Håll utkik här på bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar