tisdag 10 maj 2011

Skymfen

Årets första derbyseger är inkasserad. Den satt lite väl långt inne men en nolla och ett mål räcker. Jag rövade in 1-0 på en hörna efter en halvtimme och det var väl vid den tidpunkten inte särskilt rättvist. Vi gjorde verkligen inte som vi bestämt att göra och var grymt loja i första halvlek. Hyssna hade därför ett övertag men lyckades inte få in bollen trots fina lägen. Vi kunde i och för sig gjort något mer mål med, ett par frilägen räddades av den duktige Patrik Knutsson i Hyssnakassen.

Vi började andra bra och borde punkterat matchen. Vi har flera fina lägen men antingen räddar Patrik eller så skjuter vi över och utanför. Vi har bättre koll i andra och Hyssna har mycket boll, men väldigt få chanser. Det var väl bara på lite fasta de skapade något hett. Det blir ändå en nervpärs in i det sista men vi håller undan. Det känns grymt tryggt i år, lagen spelar stundtals ut oss men skapar väldigt lite på sista tredjedelen. En dramatisk förändring från förra året, svårt att säga vad det beror på. Hyssna tyckte säkert att det var en skymf att vi tog alla tre poängen, men idag gjorde vi matchens enda mål.

En annan skymf i fotbollsvärlden är Middlebroughs val av hemma tröja kommande år. En hemskt historia md en "fräsch" vit rand på axlarna. Här har vi även ett lysande exempel på hur en sponsor kan förstöra en tröja. Ramsdens som sysslar med att sälja, byta in och köpa guld i mängder, en högst tveksam syssla som ändå måste ge en del kosing då man har råd att kommande säsong vara huvudsponsor, har världens grönaste och fulaste logga. Den passar ju verkligen på Borotröjan. Fy fan.


Varför Ramsdens? Varför?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar